فرید فتحی، از ساکنان قدیمی محله راهآهن میگوید: «اینجا جزو قدیمیترین انبارهای نفت تهران در ضلع غربی و ابتدای خیابان شهید صیامی فعلی در جوار بیمارستان بهارلو بود و یکی از مهمترین محلهای تأمین محصولات نفتی مورد نیاز منازل و مشاغل. این انبار برای بسیاری از اهالی این محل ایجاد شغل کرده بود.»
همشهری آنلاین – مرتضی گلستانیفر : در گذشته فروشندگان مغازههای خیابان شهید صیامی در ارتباط با شرکت نفت یا پیمانکاران نفتی بودند که گازوئیل و نفت منازل، کارخانهها و مخصوصاً نانواییها را تأمین میکردند. ارج و کانادا (زمزم فعلی) از جمله کارخانههایی بودند که برای تأمین سوخت به اینجا میآمدند و با گرفتن بارنامه از پیمانکاران محموله خود را از انبار دریافت میکردند.
خواندنیهای بیشتر را اینجا دنبال کنید
فرید فتحی، از ساکنان قدیمی محله راهآهن میگوید: «اینجا جزو قدیمیترین انبارهای نفت تهران در ضلع غربی و ابتدای خیابان شهید صیامی فعلی در جوار بیمارستان بهارلو بود و یکی از مهمترین محلهای تأمین محصولات نفتی مورد نیاز منازل و مشاغل. این انبار برای بسیاری از اهالی این محل ایجاد شغل کرده بود. تا چهارراه اول خیابان انبار نفت مغازههای پیمانکاران و فروشگاههای مرتبط با شرکت نفت به چشم میخورد. در اطراف انبار، زورخانهای وجود داشت و فروشگاهی هم برای تهیه مواد غذایی کارمندان و کارگران تدارک دیده شده بود.»
در این خیابان ۱۴ پیمانکار نفتی نیز حضور داشتند که هر پنجشنبه، نام و شمارههایشان در پایین صفحه اول روزنامههای اطلاعات و کیهان درج میشد. فتحی تعریف میکند: «این کار به مردم، مغازهها و شرکتها این امکان را میداد تا نفت سیاه و دیگر محصول مورد نیازشان را از آنها خریداری کنند. همزمان با ورود گاز به پایتخت و گازرسانی محلههای مختلف تهران، این مشاغل به تدریج از رونق افتادند، برخی از صاحبان کسبوکارهای مرتبط با انبار نفت ورشکسته شدند و برخی به مشاغل دیگر روی آوردند. پیشکسوتان این حرفه همگی از دنیا رفتهاند.»
امیر رحمانیان، از ریشسفیدان محله، تعریف میکند که در گذشته نفت را با گاری جابهجا میکردند و به خاطر وجود ایستگاه درشکه در نزدیکی راهآهن، در اینجا شغل نعلبندی هم رونق داشت. یک گاریکش به نام مشعلی وقتی که باری برای جابهجایی نداشت بچههای محل را به نوبت سوار گاری میکرد و به آنها سواری میداد. این یکی از بهترین تفریحهای ما در آن دوران بود.
تقی عزیزی، از ساکنان قدیمی محله راهآهن، میگوید: «چهارراه دوم به بعد، کنار میدان حاج ابوالقاسم که دیگر وجود ندارد، کارخانههای قندریزی وجود داشت و روبهروی این کارخانهها یخچال این محله قرار داشت. یک بازار میوه و ترهبار به نام میدان طاهری نیز در اینجا فعال بود که بعدها شهرداری، تمامی میادین میوه و ترهبار را جمعآوری و به یک مکان دیگر منتقل کرد. با انتقال میدان ترهبار، برخی از غرفهداران میدان طاهری، مغازههای خیابان انبار نفت را خریدند و اینجا به راسته فروش مواد غذایی تهران تبدیل شد.»
کد خبر 907681
-
وقتی درشکههای نفتکش به بچهها سواری میدادند
-
دامی که برای ایران پهن شده است | ۲۳ دروغ درباره نقش منطقه ای ایران و محور مقاومت
-
هشدار عارف درباره فعالسازی مکانیسم ماشه ؛ شبیه شوخی است | اهل مذاکره هستیم، اما…
-
ادعای عجیب اردوغان در یک سخنرانی + ویدئو | ما ۲ نفر رهبران واقعی جهان هستیم!
-
ریش و قیچی جولانی دست کیست؟ ؛ همه چیز درباره این تروریست آنکادر شده | تفاوت ویژه رخ داده در رهبر تحریرالشام
-
اتهامزنی دبیرکل ناتو علیه ایران در پی سقوط اسد
-
یک رکوردشکنی بزرگ برای عربستان؛ رتبه سوم جهان!
-
تکلیف گاریدو مشخص شد
-
دامی که برای ایران پهن شده است | ۲۳ دروغ درباره نقش منطقه ای ایران و محور مقاومت
-
ریش و قیچی جولانی دست کیست؟ ؛ همه چیز درباره این تروریست آنکادر شده | تفاوت ویژه رخ داده در رهبر تحریرالشام
-
استقلال رسما محروم شد
-
معماری خانه زیبای خیابان پاسداران را ببینید
-
تجهیزات ارتش سوریه که در حملات سنگین صهیونیستها منهدم شدند | تصاویر
-
حراج خطرناکترین اسباببازی جهان
-
اینزاگی تکلیف جدایی طارمی را روشن کرد؛ فقط ببینید با مهدی چه کار کردهایم
-
معامله با سرنگونی | کدام کشورها میزبان رهبران تبعیدی شدند؟
-
تور باشگاه خارجی برای ستاره استقلال | چراغ سبز برای جدایی غیرمنتظره
-
بازار خودرو متلاطم شد؛ سورن، ساینا، شاهین، جک و لاماری چقدر قیمت خورد؟ | جدول قیمت ها
-
پرسه در خاطرات آبانبار چهلپله | چند پله گودتر؛ دور از دست شعلهور تابستان
-
سد معبر انبار نفت میشکند
-
راهاندازی ۳ بازار میوه و ترهبار جدید در مرکز تهران
-
این محله بوی لوطیگری و معرفت میدهد | حس گذشتههای دور در کوچههای تودرتو
-
تصاویر | صفهای نفت در تهران قدیم
-
کارخانه سه ستاره یادش بخیر!